Booya
collapse collapse

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Search


* Board Stats

  • stats Total Members: 1074
  • stats Total Posts: 18300
  • stats Total Topics: 2487
  • stats Total Categories: 7
  • stats Total Boards: 31
  • stats Most Online: 500

Author Topic: Moving Teh Bot!  (Read 3284 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Takun

  • BeBot Rookie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Moving Teh Bot!
« on: May 12, 2007, 12:55:26 am »
Ho kay so, I R moving bot from one org to another... All I did was go into the Conf file and change the org name and # there... moved the bot toon into the org and made it member blah blah cookies and pie

SO NOW!

After moving the bot im having problems with it keeping any new members... people in org arnt getting updated into roster and are not considered members so they cant do any bot commands... even doing !member doesnt do anything... only my self set as admin in the bot (or what ever) file can give it commands...

Did I miss something? (A setting) Did I need to reset the bot some how? Maybe make a new table for the new org roster in SQLyog?

Anyways Anyways, I have no idea if this is even related or wtfux sauce is going on but this is what I get when I log the bot on...

[ROSTER] [UPDATE] Starting roster update
MySQL error 0 on query: SELECT id, rank, level, ailevel, lastseen, updated FROM members WHERE id = 429368548
Unknow column 'ailevel' in 'field list'
MySQL error 1 on query: REPLACE INTO members (id, nickname, firstname, lastname, rank, rank_name, level, profession, gender, breed, ailevel, aititle, lastseen, updated)
      VALUES (429368548
                Takun, Naota
                 FuriKuri 0
                 Director 220
                 Engineer Male
                 Solitus 21

Then it Does it again.. for more members

Then I get that about 9 more times till it reaches the 10 error limit then stops..

Then we go into...
[BUDDY] [ADD] Takun (does for everyone in org)

[ROSTER] [UPDATE] Roster Update Complete Added 92 members, removed 0
[BUDDY LOG] Takun Logged [off] (not member)

Now dont get me wrong.. but if it just updated me as a buddy and member why am i not considered a member in the BUDDY LOG part?

JJ gief help and beastnet points! Khalem you can help too ;p

Offline jjones666

  • Contributor
  • *******
  • Posts: 353
  • Karma: +0/-0
Re: Moving Teh Bot!
« Reply #1 on: May 12, 2007, 06:26:58 am »
Double check the roster_guild.php is the same between the two bots, it doesn't seem to be as your database hasn't been created correctly.

-jj-

Offline tonyuh

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 48
  • Karma: +0/-0
Re: Moving Teh Bot!
« Reply #2 on: May 12, 2007, 03:45:02 pm »
Sounds like some time ago when the bot was running in the old org you changed the roster_guild.php to the new version that includes the ai level but you didn't drop the 'members' table. This doesn't affect you much in the old org because the members were already in the database, but when the bot tries to add members now it cannot go through because of the error. The bot will still see them logging on and off (since they are in the buddy list) but won't accept any command because they are not in the members table. Try dropping (deleting) your old members table in the database, /should/ solve the problem.

Cheers,
Tony
« Last Edit: May 12, 2007, 03:47:32 pm by tonyuh »

Offline Takun

  • BeBot Rookie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Moving Teh Bot!
« Reply #3 on: May 13, 2007, 04:17:50 am »
From what I can tell the members database is already gone (from the old org) Theres 0 Rows in the data at least, which I would assume means that there is nothing :P

All the old org-s members arnt members anymore....

Im very confuzzled!  ???

Btw JJ there is no 2 bots here.. its one bot.. it was the org bot for one org then i moved it to another...

Secondly in case I do need to make a database for my members / a new one / something how would one go about doing such a thing :<

Offline tonyuh

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 48
  • Karma: +0/-0
Re: Moving Teh Bot!
« Reply #4 on: May 13, 2007, 12:41:11 pm »
1) Have you tried deleting the table? not just clear it.... if the table doesn't exist, roster_guild.php will create a new one with all the updated columns.
2) If you want to create a new member table, I suggest starting from scratch and create a fresh database, since other tables might be out of date too. If you don't know how, try getting mysql frontend such as SQLyog or phpMyAdmin.

Cheers,
Tony

 

* Recent Posts

0.7.0 updates by bitnykk
[May 17, 2020, 04:22:04 pm]


Stats module by bitnykk
[April 16, 2020, 04:45:43 pm]


OnlineOrg by Hell
[February 28, 2020, 11:21:55 pm]


AO Bots - discord server by Kjellis1234
[January 23, 2020, 04:17:04 pm]


Offline AA training timer module by Kjellis1234
[August 29, 2019, 11:12:14 pm]

* Who's Online

  • Dot Guests: 150
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Forum Staff

bitnykk admin bitnykk
Administrator
Khalem admin Khalem
Administrator
WeZoN gmod WeZoN
Global Moderator
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal