Booya
collapse collapse

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

* Search


* Board Stats

  • stats Total Members: 1068
  • stats Total Posts: 18294
  • stats Total Topics: 2484
  • stats Total Categories: 7
  • stats Total Boards: 31
  • stats Most Online: 500

Author Topic: EU US Merge  (Read 8994 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Huesos

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 45
EU US Merge
« on: September 13, 2013, 02:22:37 am »
Ok from what I gather in conf folder. edited bot.conf botname.conf  make sure its your new server . In my case Crom , set is no longer. Then edit Serverlist.php  Not sure about this part. Changing Port to 7010 works but Crom is listed under EU. So like 

// AOC
   $server_list['aoc']['US']           = array('server'=>'aoc-eu-um.live.ageofconan.com', 'port'=>7000);
   $server_list['aoc']['EU']           = array('server'=>'aoc-us-um.live.ageofconan.com', 'port'=>7010);

it loads up but ... My bot doesn't know who I am  even though listed as owner in Bot.conf same bot names and character name still.  It however does a series of disconnects with these lines

[Conan Login Server] Connected to aoc-us-um.live.ageofconan.com:7010
[Conan Login Server] Received character server address [ dm09-nj4.ageofconan.com:7011 ]
[Conan Login Server] Disconnected. [Done]
[Conan Char Server ] Connected to dm09-nj4.ageofconan.com:7011
[Conan Char Server ] Received guild server address [ 37.18.192.43:7012 ]
[Conan Char Server ] Received chat server address [ 37.18.192.43:7001 ]
[Conan Char Server ] Disconnected. [Done]
Bot is now logged in.



So I'm wondering if the address should be  dm09-nj4.ageofconan.com   for port as 7011 to stay connected to guild chat, but auto add ppl in guild should be on?

Shinystar

Offline Huesos

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 45
Re: EU US Merge
« Reply #1 on: September 13, 2013, 03:10:23 am »
The last line dm09-nj4.ageofconan.com will make it cycle reboot error unless it port 7010

Offline Astotherous

  • BeBot Rookie
  • *
  • Posts: 3
Re: EU US Merge
« Reply #2 on: September 13, 2013, 12:04:25 pm »
Yes, confirmed - I can get the Bot to load and connect, and it sees my character, but when issuing commands via Guild chat, I get no response :(

Regards,

Offline dragonjr

  • BeBot Apprentice
  • ***
  • Posts: 131
Re: EU US Merge
« Reply #3 on: September 13, 2013, 12:10:37 pm »
Code: [Select]
// AOC
$server_list['aoc']['EU']           = array('server'=>'dm09-nj4.ageofconan.com', 'port'=>7010);
$server_list['aoc']['US']           = array('server'=>'dm09-nj4.ageofconan.com', 'port'=>7010);
$server_list['aoc']['Aoctestlive']  = array('server'=>'testlive.ageofconan.com', 'port'=>7010);
this is how my bot is running atm it logs in and people can use it all they have to do is dot in guild so the bot will pick them up again all there info is there except there timers they have to redo them. the only thing ive noticed with mine is the Item database is messed up and i think that is because i had  to change the bot name. but thats on my other post in the items mod section.

Code: [Select]
// all US servers use the same login server
$server_list['aoc']['Crom'] = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Gwahlur']      = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Set']          = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Wiccana']      = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Bloodspire']   = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Ironspine']    = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Tyranny']      = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Cimmeria']     = $server_list['aoc']['US'];
$server_list['aoc']['Agony']        = $server_list['aoc']['US'];

i also added Crom into the US server list and it seems to be working as well i hope this helps and if someone that has better knowledge on this sees that im wrong please let me know and ill fix it.
thanks

Offline smashbamboo

  • BeBot Rookie
  • *
  • Posts: 1
Re: EU US Merge
« Reply #4 on: September 13, 2013, 01:30:44 pm »
I had the same problem...bot logged in fine but didn't recognize me even though I am listed as owner in the config file. I noticed that for people who had to rename their character the bot worked fine, but for those who got to keep their name the bot would just reply "I only listen to members blah, blah, blah". Turns out that even if you got to keep your name your character was assigned a new ID number. The bot uses that number to identify your character not your name. To fix the problem I purged all users from MySQL database, which forces the bot to add everyone again but with the correct ID number. That did the trick for our bot. Working fine for all users now, and the alts lists and AA timers retained all their info. Hope that helps.

Offline Huesos

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 45
Re: EU US Merge
« Reply #5 on: September 13, 2013, 03:13:05 pm »
How would you do in in Putty (ssh)?  I can't get in my servers mysql database from Gandi.net. Only access to it is from putty or  winscp for the files. I cannot see them in there, Mysql folder is empty to me in it.  Is their a command to purge it from there like starting bot, seting up the database etc? I wish I had the old Gandi.net inferface for the dabases makes it easier,but I went to advance mode. hahaha

Offline Huesos

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 45
Re: EU US Merge
« Reply #6 on: September 13, 2013, 03:15:54 pm »
I think I googled my own answer :

$ mysql -u root -p
mysql> DROP DATABASE databasename;
mysql> CREATE DATABASE database;

or is there on to refresh the users?

Offline Huesos

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 45
Re: EU US Merge
« Reply #7 on: September 13, 2013, 03:52:51 pm »
Ok I figured it out.


mysql -u root -p
DROP DATABASE databasename;
CREATE DATABASE databasename;

then restarted bot its re-doing the database , users have to be re-added or talk in guils chat, set up timers etc, re-do crafting items. Set up other security settings and such I had or options.

Offline WeZoN

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 92
Re: EU US Merge
« Reply #8 on: September 13, 2013, 07:02:29 pm »
On my hosting i only did this:

   // Merged Servers
   $server_list['aoc']['Crom']             = $server_list['aoc']['US'];
   $server_list['aoc']['Fury']             = $server_list['aoc']['US'];


Changed them to use the US server instead. Worked wonders.    

$server_list['aoc']['US']           = array('server'=>'aoc-us-um.live.ageofconan.com', 'port'=>7010);


To get the bot to react to guild chatter again you log in to the bot, type something in chat and then let the bot log on again.


Edit: Type something in guild chat ofc.

Offline Huesos

  • BeBot User
  • **
  • Posts: 45
Re: EU US Merge
« Reply #9 on: September 13, 2013, 07:58:28 pm »
In this case of no name change but server change for me, I had to dump the database re-do it . my characters ID changed on new server. It didnt know who I was. Typing in guild chat it was stil showing me as anonomous. Its fixed now with a database purge. Sucks to not have friendslist on my characters as well :( Was rather large though haven't played in years.


 

* Recent Posts

Offline AA training timer module by Kjellis1234
[August 29, 2019, 11:12:14 pm]


New Central itemDB (!item[s|reg]) by Kjellis1234
[August 12, 2019, 09:26:13 pm]


2019 AO Server by bitnykk
[June 22, 2019, 09:41:32 pm]


Website back up and quick status update by bitnykk
[June 17, 2019, 12:26:29 am]


Instance Bound Tracker b2.x.x by Kjellis1234
[March 01, 2019, 05:11:10 pm]

* Who's Online

  • Dot Guests: 71
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 0

There aren't any users online.

* Forum Staff

Khalem admin Khalem
Administrator
WeZoN gmod WeZoN
Global Moderator